top of page

O Unikatu

Gledališče UNIKAT razveseljuje otroke in odrasle že od leta 1987. Jedro gledališča je pet igralcev, ob ustvarjanju vsake nove predstave pa povabimo zunanje sodelavce: režiserja, dramaturga, glasbenika, scenografa, kostumografa... Uprizarjamo predvsem izvirna besedila, ki so napisana posebej za naše gledališče.

V predstavah želimo s preprostimi stvarmi ustvariti nov čarobni domišljijski svet. Igralci vanj prinesemo svojo otroško razigranost, ki poganja igro v vedno nove zaplete. Otroci pomagajo razplesti zgodbo in se potem veselijo srečnega zaključka.

Z dogodivščinami naših junakov smo doslej gostovali že po vsej Sloveniji in tudi v tujini (Avstrija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Italija, Nemčija). Največ predstav odigramo v decembru, ko z nami potujejo tudi Miklavž, Božiček in Dedek Mraz.

Predstave so režirane tako, da jih lahko igramo v vsakem prostoru in na prostem.

nagrada.jpg

Nagrade

Prva nagrada žirije občinstva - predstava Od kod si, kruhek? je na 

10. mednarodnem festivalu "Three are too many, two not enough" v Plovdivu v Bolgariji prejela prvo nagrado žirije občinstva.

Nagrada Stichting Oost-Europa Projecten z Nizozemske - predstava "Od kod si, kruhek?" je  na 10. mednarodnem festivalu "Three are too many, two not enough" v Plovdivu v Bolgariji prejela nagrado Stichting Oost-Europa Projecten z Nizozemske.

Zlata Linhartova značka – Zveza kulturnih organizacij Slovenije je Tomažu Lapajnetu Deklevi podelila zlato Linhartovo značko za izjemne dosežke v gledališču.

30_let_Gledališča_Unikat_foto.miha.fras.

Gledališče Unikat
Cerkova ulica 26
1000 Ljubljana
Slovenija

organizator:
Tomaž Lapajne Dekleva
041 804 444
tomaz@drgi.si

Kontakt

bottom of page